Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου
Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό σπήλαιο. Βρίσκεται δυτικά του χωριού Μυλοποτάμου, σε μία εξίσου εντυπωσιακή περιοχή, τον όρμο Κόκαλα και σε υψόμετρο 50 μέτρων. Πρώτοι που ασχολήθηκαν συστηματικά με το σπήλαιο αυτό ήταν το ζεύγος Πετροχείλου. Ο καθηγητής Ιωάννης Πετρόχειλος και η γυναίκα του Άννα. Στην είσοδο του σπηλαίου θα συναντήσετε το ναό της Αγίας Σοφίας με τέμπλο που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση και που φέρει αγιογραφίες του 18ου αιώνα. Το σπήλαιο έχει τουριστική διαδρομή 200 περίπου μέτρων. Έχει διάκοσμους σταλακτιτών και σταλαγμιτών σε όλους τους θαλάμους, οι οποίοι επικοινωνούν με μικρά ανοίγματα.
Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Καλάμου
Ένα σπήλαιο, στην καρδιά ενός μικρού λαγκαδιού. Ένα απίστευτα θεόπνευστο μέρος, που το χειμώνα κατακλύζεται από το ποτάμι. Το σπήλαιο δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, όμως το τοπίο σε υποβάλει και δημιουργεί απίστευτη αίσθηση. Το εκκλησάκι στην είσοδο του σπηλαίου είναι αφιερωμένο στην Αγία του Θεού Σοφία. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από το χωριό Κάλαμος οδεύοντας προς το Καψάλι.
Σπήλαιο Χουστή
Είναι σπήλαιο που Βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης, με κλιμακωτή είσοδο λαξευμένη στην πέτρα του εδάφους. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού Διακόφτι. Οι ανασκαφείς τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής και κατοίκησης στην περιοχή και το σπήλαιο, που ανάγεται στο 3800 π.Χ. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες εποχές, στα κλασσικά και τα ρωμαϊκά χρόνια. Φαίνεται από τα ευρήματα ότι το σπήλαιο λειτουργούσε βασικά ως ιερό.